In de Buurt

In de gemeente Tubbergen is van alles te doen, voor jong en oud. Alleen al vanwege de prachtige natuur is dit gebied het bezoeken waard! Adem en proef de Twentse sfeer en gezelligheid.

Stap op de fiets, mountainbike of paard, of kies ervoor om wandelend deze mooie omgeving te verkennen aan de hand van de leukste routes. Voor wie van cultuur houdt, is er van alles te beleven en ontdekken in de talrijke kleine dorpjes in de gemeente. Bezoek bijvoorbeeld eens een prachtig atelier, verken Vasse of het centrum van Tubbergen en pak daar een restaurantje mee, of kom lekker tot rust in een van onze wellness boerderijen. Wat dacht je ervan om je eigen aardbeien te plukken, een koe te knuffelen of samen met de kids de leukste speeltuinen te bezoeken. Maar neem vooral de tijd, want in Twente hebben we tijd zat! Je ziet het: in de gemeente Tubbergen valt van alles te beleven! neem hieronder een paar voorbeelden van wat er allemaal te doen is.


Preston palace

Zwem onder de tropische sterrenhemel, ontdek alle faciliteiten vanaf je luxe ligstoel aan de waterkant, bubbel weg in de whirlpools en geniet van een lekker drankje en ijs. Dat kan allemaal in Preston Palace in Almelo op nog geen 20 minuten rijden!


De manderveense aardbei

De zelfpluk van aardbeien, frambozen, rode bessen en bramen is mogelijk in de maanden mei t/m september en het is afhankelijk van het weer.

 


op pad met de boswachter

Tijdens een bezoek aan de gemeente Tubbergen mag een uitstapje naar een van onze mooie natuurgebieden natuurlijk niet ontbreken. Wist je al dat je binnen deze natuurgebieden ook verschillende actieve activiteiten kunt ondernemen?

Zo kun je op excursie met de boswachter, welke je meeneemt in de prachtige verhalen van de natuur en zijn er meerdere wandel- en fietsroutes beschikbaar. Daarnaast organiseert Landschap Overijssel regelmatig leuke kinderactiviteiten, maalzondagen bij watermolens of mooie wandelingen onder leiding van een gids.